Havrefrallor med lingonsylt

Serverar: 15 portioner

Smakrika och saftiga bullar utan gluten. Ett gott bröd för alla!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl Kesella kvarg
  • 1 msk brödkrydda
  • ½ tsk salt
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl + 1 dl 100% rent havregryn (Semper)
  • 1 dl russin
  • 5-6 dl fin glutenfri mix
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, olja och fiberhusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
    2. Tillsätt kesella, brödkryddor, salt, lingonsylt, 4 dl havregryn, russin och den glutenfria mixen. Börja med den mindre mängden mix.
    3. Arbeta degen väl i hushållsassistent eller i matberedare ca 10 minuter. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    4. Lägg degen i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut degen på en bakpappersklädd plåt eller klicka ut den med hjälp av två skedar. Platta till frallorna något och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över 1 dl havregryn. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben