Havregryns våfflor

Tid: 1 timme 15 minuter

Bra allternativ för de som inte tål gluten

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda 5 dl havregryn, mjölk, ägg, socker och salt i en skål och låt stå i en timme.
    2. Tillsätt potaismjöl och bakpulver och rör om, till sist, smält smöret och häll i smeten.
    3. Vid gräddning rör om mellan varje lägg för potatismjölets skull.
    4. Blir bäst på ett gammaldags våffeljärn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben