Havregryns våfflor
Tid:
1 timme 15 minuter
Bra allternativ för de som inte tål gluten
Ingredienser
5 dl havregryn
5 dl mjölk
2 ägg
3 msk socker
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk smör
Instruktioner
Blanda 5 dl havregryn, mjölk, ägg, socker och salt i en skål och låt stå i en timme.
Tillsätt potaismjöl och bakpulver och rör om, till sist, smält smöret och häll i smeten.
Vid gräddning rör om mellan varje lägg för potatismjölets skull.
Blir bäst på ett gammaldags våffeljärn.
Liknande recept
Våfflor
4.5
12
2
Tekakor med havregryn
4
15-20
2
Tekakor med havregryn
5
40
5
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Frasiga Våfflor
4.2
8-10
9
Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4.6
4
7
Bröd med havregryn och honung
4.4
1
10
Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Mosters frasiga våfflor
4.6
45 min
12-15
28
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!