Havremuffins med smak av kardemumma

Serverar: 12 portioner

Fika gott med gott samvete! Nyttiga muffins bakade med havrekli istället för vetemjöl. Passar perfekt till mellanmål eller fikat. Det är gott att toppa varje muffins med 1 msk blåbär.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 5 dl havrekli
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ msk kardemumma, grovmortlad
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk neutral olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner mjölk, sirap och olja. Vänd varsamt ner äggvitan.
    3. Häll smeten i muffinsformar och toppa eventuellt med 1 msk blåbär. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben