Havrepastej på danskt vis

Serverar: 6-8 portioner

En läcker vegetarisk pastej som smakar nästan som leverpastej.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl ströbröd
  • 25 g jäst
  • ½ tsk kinesisk soja
  • ½ tsk torkad mejram
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna. Blanda lök, grädde, havregryn, ströbröd, smulad jäst, soja, ½ tsk salt och kryddor till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i en aluminiumform som rymmer 5 dl. Ställ in pastejen i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben