Havrerutor med russin

Serverar: 20 portioner

Mumsiga små kakor med russin och havregryn. Kakorna går utmärkt att frysa! Till en vanlig långpanna, 35x40, får man göra dubbelsats.

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 dl flyttande matfett
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda russin, mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt matfett och vatten. Tryck ut blandningen på ett bakpapper i en liten långpanna ca 18x20cm.
    2. Grädda kakan i mitten av ugnen tills ytan har lite färg, ca 20min.
    3. Skär kakan i bitar, ca 3x6cm, sedan den har svalnat något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben