Havskattfilé i folie med grön sås och vitkålssallad

Serverar: 4 portioner

Fisken blir saftig och god när den tillagas i foliepaket i ugnen. Alla de mixade örternas doft och smak passar fint till. Vitkålssallad är både nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 600 g havskattfiléer
  • Ugnsfolie
  • Salt
  • Peppar
  • Grön sås
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 kvist färsk mejram
  • 5 kvistar persilja
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk mynta
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • Vitkålssallad
  • 300 g vitkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Lägg fiskfilén i folie i en ugnsfast form. Salta och peppra och stäng paketet. Låt stå i 15–20 minuter beroende på storlek på bitarna.
    3. Mixa eller hacka alla örterna med citron och olivolja med mixerstav eller i mixer. Lägg över de mixade örterna i en skål och rör i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Rör i fänkålsfrö och låt örtsåsen stå och dra.
    4. Montera den vändbara skärskivan med en tunna sidan på din köksmaskin och skiva vitkålen. Lägg den i en skål och häll på olivolja, vinäger och örtkrydda. Rör runt ordentligt.
    5. Servera fisken tillsammans med den gröna örtsåsen, vitkålssalladen och till exempel kokt ris eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben