Havtornsparfait med chili och apelsinsalsa.

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

God dessert.

Ingredienser

  • Havtornsparfait
  • 5 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl havtornssaft
  • Apelsin- och chilisalsa
  • 3 ¾ dl vit sirap
  • 2 dl vatten
  • 10 apelsiner
  • 2 pepparfrukter
  • Instruktioner

    1. Havtornsparfait: vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Vänd grädden och saften i äggsmeten. Häll parfaitsmeten i en form. Täck formen och sätt den i frysen ca 4 timmar.
    2. Apelsin och chilisalsa: mät upp sirapen och vattnet i en liten kastrull och koka ihop till en simmig konsistens, 3-4 minuter. Låt svalna. Tvätta apelsinerna. Skala apelsinerna med en kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Ställ salsan kallt ca 1 timme. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukterna, blanda ner det i salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben