Hawaiigratäng med tortellini och fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god allt i ett rätt med smak av Hawaii.

Ingredienser

  • 200 g tortellini (ostsmak)
  • 400 g valfri fisk i tärningar
  • 150 g haricots verts
  • 5 ringar ananas (bitar)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 tsk mangocurry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 tsk torkad gräslök
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka tortellinin enl anvisning på förpackningen. Lägg tortellinin i botten på en ugnsfast form.
    2. Bryn fisktärningarna lite lätt, fördela dessa ovanpå tortellinin. Lägg på ananasbitarna. Bryn haricots verts en liten stund och fördela även dessa ovanpå.
    3. Hacka gul lök och stek denna tillsammans med pressad vitlök och kryddorna (mangocurry, salt, vitpeppar, gräslök). Blanda i vetemjölet och grädden, rör om och låt småputtra i några minuter.
    4. Häll såsen över gratängen och sätt in i ugnen 225° i cirka 15-20 min.
    5. Servera gärna med en god sallad och bröd till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    susanne62 24 maj 2011

    En annorlunda och underbar gratäng. Ni som tycker om fisk pröva gärna denna rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben