Sätt extra piff på festens och julens tryffel med denna goda likör. Mild, krämig smak med inslag av mjölkchoklad, smörkola och kaffe
Ingredienser
1 dl vispgrädde
75 g mörk choklad i bitar
75 g ljus choklad i bitar
½ dl florsocker
100 g smör, rumstempererat
2 cl Heather Cream
Kakaopulver att rulla tryfflarna i
Instruktioner
- Koka upp grädden.
- Lägg choklad och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet.
- Vispa i smör och sprit.
- Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kyl att stelna.
- När smeten börjat att stelna, spritsa ut smeten i tryffelformar, eller rulla små kulor och lägg i tryffelformar. Låt sedan åter stelna i kylskåp.
- Rulla kulorna i kakao.
- Ät och njut.
Liknande recept
Kommentarer (0)