Heather Cream tryffel

Serverar: 50 portioner

Sätt extra piff på festens och julens tryffel med denna goda likör. Mild, krämig smak med inslag av mjölkchoklad, smörkola och kaffe

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g mörk choklad i bitar
  • 75 g ljus choklad i bitar
  • ½ dl florsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 cl Heather Cream
  • Kakaopulver att rulla tryfflarna i
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden.
    2. Lägg choklad och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet.
    3. Vispa i smör och sprit.
    4. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kyl att stelna.
    5. När smeten börjat att stelna, spritsa ut smeten i tryffelformar, eller rulla små kulor och lägg i tryffelformar. Låt sedan åter stelna i kylskåp.
    6. Rulla kulorna i kakao.
    7. Ät och njut.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben