Hel kyckling på grillen á la Pomero

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grillat är bäst

Ingredienser

  • 1 kg kyckling
  • 2,0 dl vatten
  • 60 ml socker
  • 60 ml salt
  • 8,0 dl vatten
  • olika örtkryddor och lagerblad
  • Citronskal
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Lös socker och salt i vattnet.
    2. Tillsätt sedan den större mängden vatten och kryddorna.
    3. Låt kycklingen rimma i ett dygn täckt av lagen. Sedan klappar man in citrkonskal och örtkryddor som får ligga i minst sex timmar i kylen.
    4. Grilla helst kycklingen i en klotgrill, vilket är en förutsättning, då man kan reglera värmen på ett bra sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben