Hel kyckling på grillen á la Pomero
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
Grillat är bäst
Ingredienser
1 kg kyckling
2,0 dl vatten
60 ml socker
60 ml salt
8,0 dl vatten
olika örtkryddor och lagerblad
Citronskal
Örtkryddor
Instruktioner
Lös socker och salt i vattnet.
Tillsätt sedan den större mängden vatten och kryddorna.
Låt kycklingen rimma i ett dygn täckt av lagen. Sedan klappar man in citrkonskal och örtkryddor som får ligga i minst sex timmar i kylen.
Grilla helst kycklingen i en klotgrill, vilket är en förutsättning, då man kan reglera värmen på ett bra sätt.
Liknande recept
Lenas variant av kyckling à la Rickard
5
20 min
4-6
Kyckling a lá Jenny
30 min
4
3
Kyckling à la Thailand
4
4
1
Polynesisk sötsur kyckling a la Kapok hotel
5
30 min
4
2
Kyckling a la Tessan
4.2
30 min
5
4
Kyckling á la Cannerstad
5
45 min
4-5
2
Kyckling à la indien
4.5
4
2
Späckad kyckling á la Monika
1 h
4
Kyckling à la Cape Malay
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!