Helenas goda bröd

Serverar: 1 portioner

Detta goda bröd är fullproppat med smak och näring och är helt glutenfritt! Låt dig inte skrämmas av den långa ingredienslistan - brödet är lättbakat!

Ingredienser

  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • 2 ½ dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • ½ dl psylliumfröskal, malet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 100 g färskost
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl kokos- eller rapsolja eller smält smör
  • 1 dl grädde
  • Garnering
  • 1 tsk vallmo- eller sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda övriga ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp. Rör ihop allting och häll i en stor brödform, ca 2 liter, som är klädd med bakplåtspapper.
    3. Strö över lite vallmo- eller sesamfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben