Helenas räkrätt

Serverar: 4 portioner

En god räkgryta med vitlök och champinjoner.

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 200 g champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 1 paprika i bitar
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk curry
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1/2 msk flytande citron
  • 2 msk klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs löken och vitlöken mjuk i smör tillsammans med curry.
    2. Slå på tomater, paprikan, champinjoner, grädden, krydda.
    3. Gör en redning med mjölet. Koka ca fem minuter så mjölsmaken försvinner. Smaka av med citron
    4. Lägg i persilja och räkorna. Räkorna får inte koka, då blir dom sega.
    5. Serveras till ris med ett gott bröd till.
    6. Lycka till! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mrex3m 10 maj 2009

    Kanon god, det får bli fler gånger. Perfekt till matlådan

    mrex3m 10 maj 2009

    Jag missade dock att fota den... men det får bli en annan gång

    Guldtrappa 5 februari 2010

    Jätte god fest rätt! Har gjort den flera ggr när vi haft kalas, den är alltid lika uppskattad, och nästan godare dagen efter, trots att det är räkor i som annars blir sega.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben