Rånäs räkrätt med pikantsås

Serverar: 4 portioner

Denna rätt fick vi göra när jag gick på matlagningskurs på Yrkesskolan i Malmö för säkert 40 år sedan! Den är lika god fortfarande!

Ingredienser

  • Räkris
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 1 kg oskalade räkor
  • Sås
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 dl tomatketchup
  • 1½ tsk curry
  • 1 msk konjak
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • Gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Blanda det färdigkokta jasminriset med de skalade räkorna. Skölj en ringform (sockerkaksform) med kallt vatten och lägg i räkriset i formen. Tryck till så att ytan blir jämn. Ställ kallt.
    2. Vispa grädden, blanda i majonnäs och tomatketchup, curry, konjak samt smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
    3. Så här långt kan du förbereda rätten. När den ska serveras lägger du ett runt uppläggningsfat ovanpå ringformen och vänder alltsammans. Tag bort formen. Dekorera räkriset ovanpå med gröna oliver.
    4. Det är gott att servera rostat bröd till räkrätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben