Thailändsk räkrätt

Serverar: 4 portioner

Väldig god räkrätt och lätt att tillaga

Ingredienser

  • 1/2 -1 kg orensade räkor eller 150-300 g djupfrysta rensade räkor
  • 1 burk (ca 400g) tomater eller 4-5 färska tomater
  • 2 paprikor
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • En aning kajenpeppar
  • 3 msk chilisås
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Rensa och/eller tina räkorna. Häll av spadet på burktomaterna, låt rinna av och skär dem i bitar. Eller skålla, skala och hacka färska tomter. Ta bort kärnorna ur paprikorna och strimla eller hacka dem. Värm oljan i en gryta och tillsätt curry, krossade eller finhackade vitlöksklyftor, paprikapulver och ev kajenpeppar. Lägg i räorna, rör om och låt dem "ta åt sig" en stund av den kryddiga oljan. Fiska sedan upp räkorna igen och låt dem ligga på ett fat så länge. Lägg istället ner tomater och paprikahacket i kryddoljan och tillsätt dessutom chilisås och salt. Koka det hela under lock ca 10 min. Blanda i grädden och koka några minuter utan lock så att grönsaksröran blir tjock. Lägg tillbaka räkorna och låt dem bli varma i röran. Servera rätten genast med kokat osaltat ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben