Mexikansk Räkrätt

Serverar: 4-5 portioner

En lättlagad och god rätt.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 burk konserverade skivade champinjoner ca 200 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 300-400 g skalade räkor (ca 1kg oskalade)
  • ½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1dl vatten
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skölj,kärna ur strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av.Fräs lök och champinjoner i smöret i en låg,vid kasrull. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt paprika,chilisås,grädde,salt och kryddor. Låt koka 8-10 min. Tillsätt räkor,apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt ris och gärna bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben