Helens grova fjällbröd

Serverar: 1 portioner

Saftigt bröd med krispig yta.

Ingredienser

  • Skållning
  • 2 dl rågkross
  • ½ dl linfön
  • 3 dl kokhett vatten
  • Deg
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 2-3 msk olja
  • 2 tsk honung
  • 3 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl (special)
  • Instruktioner

    1. Skållning: Blanda rågkross och linfrön och slå det heta vattnet över. Låt stå i 15 minuter.
    2. Kör ingredienserna till degen + skållningen i matberedaren. Degen ska vara kladdig.
    3. Låt jäsa i 50 min.
    4. Häll ut brödet på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen på 275º i 10 min och sänk sedan värmen till 225 º och grädda i ytterligare 25 min. Använd gärna en termometer för att se om brödet är klart. Det ska ha en innertemperatur på 92-96º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben