En favorit hos många. Enkelt att laga och festligt och gott att bjuda på!
Ingredienser
2 kg välmörad entrecote (rumstempererad)
4 klyftor vitlök
1 knippe persilja
3 kvistar rosmarin
0.5 kruka timjan
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Sätt ugnen på 70 grader.
Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra.
Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna.
Bryn köttet i en stekpanna med olja.
Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (welldone). Beräkna cirka 45-50 minuter.
Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.
Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.
Mycket god kryddning. Observera att ugnstemperaturen inte stämmer - Det skall väl vara 170 grader.
Ja tog frysta örtkryddor provencal tillsammans med riven vitlök runt köttet ,också väldigt gott.
ska de vara 170 eller 70