Helstekt entrecote

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En favorit hos många. Enkelt att laga och festligt och gott att bjuda på!

Ingredienser

  • 2 kg välmörad entrecote (rumstempererad)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 3 kvistar rosmarin
  • 0.5 kruka timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 70 grader. Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra.
    2. Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna.
    3. Bryn köttet i en stekpanna med olja.
    4. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (welldone). Beräkna cirka 45-50 minuter.
    5. Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
    6. Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (5)

    ohsally 12 mars 2010

    Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.

    ohsally 12 mars 2010

    Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.

    geminina 7 januari 2011

    Mycket god kryddning. Observera att ugnstemperaturen inte stämmer - Det skall väl vara 170 grader.

    16295 15 januari 2011

    Ja tog frysta örtkryddor provencal tillsammans med riven vitlök runt köttet ,också väldigt gott.

    blomman121 9 oktober 2014

    ska de vara 170 eller 70

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben