Helstekt entrecôte

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg benfri entrecôterev
  • 1 matsked smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär ned grovt fett till ett par millimeter runt köttet. Krydda med salt och peppar och lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stick in en stektermometer i köttet. Stek i 150° värme i ugnen. Späd med lite vatten i långpannan då och då under stekningen. Koka upp smålökarna hastigt i vatten i en kastrull och låt steka med i långpannan. Tag ut steken när termometern visar 58° och låt den vila 30 minuter medan du gör såsen. Koka upp skyn från långpannan i en kastrull och smaka av med salt och peppar. Tranchera köttet efter hand vid servering.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben