Helstekt entrecôte

Smaskens

Ingredienser

  • 1 ½ kg entrecôte
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl köttbuljong (fond + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 2-3 msk maizenaredning för mörka såser
  • Instruktioner

    1. Putsa ev köttet. Skala och lägg vitlöksklyftorna i en mortel. Tillsätt pepparkorn, timjan och rosmarin. Stöt till en smet. Bred smeten på och runt om köttet. Stick i en köttermometer i köttet, se till att spetsen kommer på det tjockaste stället. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek köttet i 125°C tills termometern visar 62°C för rosa kött eller 65°C för lite mer genomstekt kött. Strö saltet på köttet och linda in i aluminiumfolie. Låt stå ca 15 min innan det skärs i ca 1 cm tjocka skivor. Vispa ur formen med buljongen och häll i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka upp. Smaka ev av med salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
    2. Servera såsen till köttet. Chilipolenta och sallad kompletterar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben