Helstekt entrecote med rostad vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Gott till helgen

Ingredienser

  • 700 g entrecote i bit
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 700 g rå tärnad potatis
  • 1/2 dl olivolja
  • 200g skivade champinjoner
  • 200g haricots verts
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 tsk Basilika
  • 1 tsk Körvel
  • Salt
  • Vitlökssås
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • 3/4 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 1/2 msk maizenamjöl
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk Rostad Vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Klappa in salt och svartpeppar i köttet. Lägg det på ett fat och stick in en stektermometer. Stek tills termometern visar 59° för ett rosa kött. Det tar ca 40 minuter. Bryn potatisen i en stekpanna med olivolja ca 10 minuter. Bryn champinjonerna för sig och blanda dem med potatisen tillsammans med purjolök och haricots verts, låt det fräsa ihop i ca 3 minuter. Krydda med salt, vitpeppar, basilika och körvel.
    2. När köttet är färdigt vispar du ur fatet med vattnet: Häll det i en kastrull tillsammans med buljong och rödvin. Koka ihop i ca 4 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Vispa i smör och krydda med rostad vitlök, salt och vitpeppar. Koka sakta i ytterligare 2 minuter.
    3. Skiva upp köttet och servera med potatis, grönsaker och den rostade vitlökssåsen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben