Helstekt röding på jämtvis

Serverar: 4 portioner

Fin fjällfisk bjuds med gräddsås, kryddad med gräslök, dill och messmör samt mandelpotatis därtill

Ingredienser

  • 4 portionsrödingar
  • salt
  • smör till plåten
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 3 - 4 dl grädde
  • 1 msk messmör
  • Till servering
  • nykokt mandelpotatis
  • Instruktioner

    Rensa fisken men låt huvudet sitta kvar. Skölj väl och salta inuti och runt om. Smält 2-3 matskedar smör i en långpanna i ugn. När smöret är väl brynt läggs fiskarna på plåten och sätts i ugn 200-225grader. Vänd fiskarna om efter ca 5 minuter och stek dem på andra sidan. Hacka dill och gräslök. Slå grädden över fisken, tillsätt dill och gräslök samt messmör. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. ös fisken då och då så den blir saftig. Servera med mandelpotatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (4)

    monkan1 14 juli 2008

    Hejsan ! Igår testade vi denna underbara rätt. Den var helt fantastiskt god! Vi hade lite röding kvar i frysen och det var trevligt att testa ett nytt recept. Tack för det goda receptet. Vi kommer att göra detta fler gånger./ Monkan

    Pepsipuh 15 september 2008

    Provade detta recept igår och kan bara säga som så: Jag har aldrig ätit godare röding!

    steper 23 september 2009

    Guuuuud vilken god fisksås!!! En klar 5:a!!! Tusen tack för detta kanonrecept!+++++++++

    mzankianka 11 mars 2010

    Kanongod variant på röding!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben