Hemgjord marsipan

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g strösocker
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 300-400 g florsocker
  • Hushållsfärg av valfri kulör
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln.
    2. Mixa mandlarna fint i matberedaren.
    3. Tillsätt strösocker och mixa väl.
    4. Tillsätt äggvitan och vattnet och mixa tills du får en hård smet.
    5. Tillsätt florsockret i omgångar. Blir det för hårt kan du tillsätta lite mer vatten men bara ytterst lite. Marsipanen måste kunna behandlas utan att kladda för mycket.
    6. Kör tills allt blandats väl och tillsätt sedan hushållsfärgen
    7. Blir massan för torr under arbetet så kan du friska upp den med lite mer vatten, men bara lite som sagt.
    8. Vill du ha en specifik färg eller helt enkelt inte vill göra den själv så kan du köpa färdig marsipan på http://www.kakburken.se/ som är jättebra =) Jag har själv använt den och resultatet blev super.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben