Hemgjord müsli

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbgjord müsli.

Ingredienser

  • 4 dl havreflingor
  • ½ dl krossade nötter eller mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl frukostflingor (t.ex. fullkornsveteflingor)
  • 1 dl vetekli eller havrekli
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad frukt, klippt i mindre bitar (t.ex. aprikos, banan, äppel, plommon eller päron)
  • 3 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda havreflingor, nötter eller mandel och solrosfrön på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i ca 15 minuter tills du känner en god nötdoft. Var försiktig så att flingorna och nötterna inte blir brända.
    2. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna. Blanda sedan ihop frukostflingorna, vetekli, linfrön, russin, kanel och torkad frukt i en stor skål och rör om.
    3. När man tillreder sin egen müsli kan man välja mellan olika ingredienser. Man kan bra byta ut mängderna om man tycker mera om något än något annat. Förvara den färdiga müslin i en burk med lock.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Bra frukostvanor räcker länge
    Kanske verkar det väl präktigt att uppmuntra till bra frukostätande. D...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben