Hemgjorda fiskburgare

Serverar: 4 portioner

Gott och lite variation till vanliga hamburgare.

Ingredienser

  • ½ kg färska räkor
  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • eller annan valfri fisk
  • 1 ägg
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk fiskfond
  • ½ hackad chili
  • Smör att steka med
  • Instruktioner

    1. Mixa allt till en smet och provstek en burgare och se att den håller i hop att steka, om den är för lös ha i mer vetemjöl. Sen är det bara att hugga in med de tillbehör man nu vill ha; hamburgare, sallad, tomater, lite avokado, citron eller pressad potatis, löjrom och crème fraiche. En rätt som kan vara hur enkel eller hur lyxig man vill alltså. Passar ju perfekt till kräsna barn samtidigt som de vuxna pimpar till rätten med mer flärdfulla tillbehör.
    2. http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/12/hemgjorda-fiskburgare-i-stallet-for.html

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben