Hemgjorda kycklingköttbullar i sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver en köttkvarn till detta recept. Hemgjord kycklingfärs blir mycket bra, tar åt sig smaker enormt fint. Ha blöta händer när färsen skall formas. Denna rätt kan förberedas i förväg fram tills servering när såsen färdigställs. Det är riktigt stora köttbullar i detta recept, som små pannbiffar, på italienskt vis, fast det smakar grönt av citrus.

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk Maizena
  • 2 tsk Kaffir & Ginger (Santa Maria, rub)
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Matfett
  • Peppar
  • Mjöl
  • Sås
  • 2 ½ dl crème fraiche (lätt går bra)
  • 100 g ostronskivling
  • 1 gul lök, medium (ca 160g)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga torra ingredienser, samt färsk persilja i ett kärl. Mal kycklingkött på finaste insatsen, normalt 3 mm. (Innan färsen kryddas kan det vara idé att koka ett par små "frikadeller" till katten, så slipper man katten runt benen :)
    2. Blanda kryddorna i färsen, ställ kallt ca 30 min. Häll mjöl på en tallrik, salta och peppra och rör om i mjölet. Forma stora köttbullar av färsen, rulla i mjölet och stek (ca 16 st).
    3. Såsen: Finhacka löken och svampen fint, stek i matfett tills det är väl brynt. Slå över curry, och vatten och blanda om. Slå över crème fraiche, tomatpuré och persilja.
    4. Häll köttbullarna i såsen, låt kycklingköttbullarna bli varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben