Hemgjorda kycklingköttbullar i sås
Du behöver en köttkvarn till detta recept.
Hemgjord kycklingfärs blir mycket bra, tar åt sig smaker enormt fint. Ha blöta händer när färsen skall formas.
Denna rätt kan förberedas i förväg fram tills servering när såsen färdigställs. Det är riktigt stora köttbullar i detta recept, som små pannbiffar, på italienskt vis, fast det smakar grönt av citrus.
Ingredienser
700 g kycklinglårfilé
2 tsk Maizena
2 tsk Kaffir & Ginger (Santa Maria, rub)
1 tsk curry
1 tsk salt
2 msk persilja, finhackad
Matfett
Peppar
Mjöl
Sås
2 ½ dl crème fraiche (lätt går bra)
100 g ostronskivling
1 gul lök, medium (ca 160g)
1 dl vatten
1 tsk curry
2 tsk tomatpuré
1 msk persilja, finhackad
Instruktioner
- Blanda samtliga torra ingredienser, samt färsk persilja i ett kärl.
Mal kycklingkött på finaste insatsen, normalt 3 mm. (Innan färsen kryddas kan det vara idé att koka ett par små "frikadeller" till katten, så slipper man katten runt benen :)
- Blanda kryddorna i färsen, ställ kallt ca 30 min. Häll mjöl på en tallrik, salta och peppra och rör om i mjölet. Forma stora köttbullar av färsen, rulla i mjölet och stek (ca 16 st).
- Såsen:
Finhacka löken och svampen fint, stek i matfett tills det är väl brynt.
Slå över curry, och vatten och blanda om.
Slå över crème fraiche, tomatpuré och persilja.
- Häll köttbullarna i såsen, låt kycklingköttbullarna bli varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)