Hemlagad bearnaise

Serverar: 4 portioner

Godare med hemlagad

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk finhackad dragon
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk finhackad shalottenlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Ev en nypa socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på mycket svag värme så att bottensatsen delar sig från fettet.
    2. Vispa äggulorna tillsammans med vattnet, dragonen, vinägern och shalottenlöken över mycket svag värme till ett hårt skum.
    3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret (inte bottensatsen) sakta under vispning. Kastrullen ska inte tillbaka på spisen mer.
    4. Smaksätt såsen med persilja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben