Hemlagad bearnaise

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enklare än de recept som finns här. Använd elvisp

Ingredienser

  • 0,5 st gul lök
  • 1 dl vinäger
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 st äggulor
  • 200 g skirat smör
  • Salt
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Cayennepeppar
  • 1 krm dragon
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Krossa vitpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger och dragon i en kastrull. (Det går bra att använda både torkad och inlagd dragon.) Låt koka in tills en tredjedel återstår.
    2. Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (Såsen får aldrig koka). Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.
    3. Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och cayennepeppar.
    4. (Tips; spara äggvitan och frys in den för senare användning)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben