Hemlagad kebab

Serverar: 4 portioner

Kebab som är enkel att göra när barnbarnen kommer.

Ingredienser

  • 4 hg lamm- eller nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt och peppar.
    2. Kavla ut en klick färs mellan dubbla smörpapper till en lövtunnt sjok. Dra av det övre smörpapperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra smörpapperet så det går att dra loss. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka.
    3. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
    4. Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Ingela 28 december 2009

    Mycket gott och enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben