Hemlagad müsli

Citron- och honungsrostade nötter med fikon- och bärsallad är nyttiga tillbehör till müslin (finns bland mina recept). Förenkla till vardags genom att blanda rostad müsli med nötter, kokosflingor, russin och torkad frukt.

Ingredienser

  • 8 dl havregryn eller grynblandning
  • 1½ dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk rapsolja
  • Till servering
  • Naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Servera med honungs- och citronrostade nötter, se bland mina recept samt sallad med fikon, bär och honungssås, se bland mina recept.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda grynen i en skål med äppeljuice och olja. Bred ut grynen på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, rör om 3-5 gånger under tiden. Låt kallna.
    3. Förvara i lufttät burk med lock. Servera till yoghurt och tillbehör.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben