Hemlagad müsli

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Det här blir en söt knaprig müsli, som man enkelt smular sönder. God till glass, en smoothie eller till naturell yoghurt.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl sesamfrön
  • 1,5 dl linfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 3 dl hackade hasselnötter och mandel (ca 200 g)
  • 2 dl flytande honung
  • 1 dl majsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Blanda alla ingredienser till müslin. Lägg det på en ugnsplåt. Rosta i 10–15 minuter tills müslin fått fin färg. Rör om då och då.
    3. Häll upp müslin på bakplåtspapper och låt den svalna. Bryt sönder i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben