Hemlagad senap

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 1/2 dl gult senapsfrö
  • 1/2 dl brunt senapsfrö
  • 1 dl äppelbalsamvinäger eller
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 skalade och delade vitlöksklyftor
  • Bladen från 3 st timjankvistar
  • 1 dl mild och slät senap
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gult och brunt senapsfrö i äppelbalsamvinäger eller äppelcidervinäger. Lägg ner skalade och delade vitlöksklyftor samt bladen från timjankvistarna. Låt stå och svälla i ett par timmar.
    2. Häll blandningen i mixer och kör i cirka 1 minut tills kornen är grovkrossade.
    3. Häll över blandningen i en skål och rör ner mild senap och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eken21 10 januari 2010

    hur länge håller senapen? går den att frysa in isåfll hur länge?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben