Hemmagjord mandelmassa

Serverar: 1 portioner

Denna mandelmassa har familjen som tradition att göra figurer av till varje jul. Vi gör grisar, tomtar och allt som vi kan komma på.

Ingredienser

  • 2 hg sötmandel
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ kg florsocker
  • Instruktioner

    Mjölk och mjöl röres i en kastrull på spisen till en fast klump som får svalna. Den skållade och skalade och malda mandeln tillsätts på bakbordet tillsammans med florsockret. Detta står i grundreceptet. När klumpen har svalnat kör jag den med mandel och florsocker i matberedaren och tillsätter någon droppe bittermandelolja. Nu är det bara att köra igång eller färga 1 del röd t. ex och en del grön och behåll 1 del vit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben