Hemmalagad julsenap à la Priscilla

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Underbart god julsenap till skinkan, korven, syltan m m.

Ingredienser

  • 1 dl brunt senapskorn
  • 2 dl florsocker
  • ½ krm salt
  • 3 msk vatten
  • 1 ½ msk ättiksyra Perstorps 24%
  • 1-2 msk rapsolja eller solrosolja
  • Instruktioner

    1. Mal senapen i mixer eller med kula. Blanda senapspulvret med florsockret och tillsätt salt.
    2. Rör försiktigt ner vatten och ättika. Tillsätt olja under omrörning.
    3. Häll senapen i en glasburk med lock. Låt stå svalt i ca 2 veckor innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 8 oktober 2008

    Gott!

    begeanka 8 oktober 2008

    Testade den inför jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben