Hennys kokoskaka i långpanna

Serverar: 30 portioner

En mycket god och lättbakad kaka!

Ingredienser

  • Botten
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 15 msk kokt vatten
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de övriga ingredienserna, blanda samman.
    2. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda ca 25 minuter, 200º.
    3. Blanda samman smör, socker och äggulor, bred glasyren över kakan medan den är varm, strö kokos över. Låt svalna. Skär i passande bitar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (2)

    sigdott 30 september 2009

    Är det den stora "vanliga>" långpannan man ska använda tioll din kaka ???

    Bodil56 30 september 2009

    Ja, det är den stora vanliga långpannan, 30 x 40 cm, som du ska använda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben