Het & god rotfruktslåda

Serverar: 8 portioner

Nu är det rätt tid för rotfrukter. Prova att "hetta" upp dem med sambal oelek, minska ev mängden om du inte vill ha det så starkt.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • Marinad
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 200 grader
    2. Skala och skär potatis och rotfrukter i stavar. Skala och finhacka vitlöken.
    3. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd ner potatis och rotfrukter. Fördela allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
    4. Tillaga mitt i ugnen tills rotfrukterna mjuknat, ca 20-25 minuter. Vänd runt ett gånger under tiden.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben