Rotfruktslåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Min variant av kålrotslåda.

Ingredienser

  • 1 stor kålrot
  • 2 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 1½ dl matgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • ½ msk ljus sirap (kan uteslutas)
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja till formen
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Strimla rotfrukterna koka mjuka i ca 15 – 20 minuter
    2. Slå av vattnet/buljongen Vispa ihop till grov puré vispa ner smöret vispa i grädde och mjölk
    3. Rör ner ½ msk sirap och ett uppvispat ägg i smeten Salt och peppar efter smak.
    4. Slå över i smord form eller plåt Sikta ströbröd över
    5. Sätt in i ugnen 200 grader ca 50 minuter. Servera till kokt kassler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben