Rotfruktslåda med ansjovis

Serverar: 8-10 portioner

Rejäla rotfrukter och lagrad ost ger en ansjovislåda med extra karaktär i smaken. Klassiska rätten Jansson får nu en konkurrent.

Ingredienser

  • 2-3 potatisar, ca 200 g
  • 1-2 palsternackor, ca 200 g
  • 2 morötter, ca 200g
  • 300 g rotselleri
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 burk ansjovis, 100 g
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter och koka ca 15 minuter.
    3. Blanda ner ansjovis, 1 msk ansjovisspad och hälften av osten. Krydda med 1-2 krm svartpeppar. Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben