Het köttgryta med zucchini

Serverar: 3-4 portioner

Det tar lite tid, men det är det värt.

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 1 valfri chilifrukt
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk japansk soja
  • 1 msk mjöl
  • 2 ½ dl creme fraiche
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Bulgur
  • Instruktioner

    1. Värm upp en gryta med lite smör.
    2. Strimla all lök, hacka chilin och fräs det snabbt i grytan. Bryn därefter köttbiten som du har saltat och pepprat. Häll över vattnet och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i 1 ½ - 2 tim.
    3. Ta upp köttbiten. Sila bort löken och chilin. Häll tillbaka vätskan i grytan. Rör ner creme fraichen och sikta ner mjölet. Häll i sojan. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka det i såsen. Låt allt småkoka i cirka 15 min.
    4. Skär zucchinin i mindre bitar och lägg det över grytan vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben