Serverar: 4 portioner
Lite starkare kycklingrätt, men gudomligt god!
Hacka lök, paprika och vitlök och fräs mjukt i matfett. Tillsätt sambal oelek, chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 5 minuter. Bryn filéerna och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över såsen . Strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225 grader, ca 10 minuter. Servera med jasminris, lättkokta sockerärtor och coktailtomater, frästa i olja i 2 minuter.
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Mycket gott och enkelt! Ikväll ska jag testa att ha potatismos till och vanlig grönsallad istället för sockerärtorna.