Het kyckling

Serverar: 4 portioner

Lite starkare kycklingrätt, men gudomligt god!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd lök
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk matfett
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • ½ dl mango chutney
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • peppar
  • Cocktailtomater
  • Sockerärtor
  • Instruktioner

    Hacka lök, paprika och vitlök och fräs mjukt i matfett. Tillsätt sambal oelek, chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 5 minuter. Bryn filéerna och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över såsen . Strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225 grader, ca 10 minuter. Servera med jasminris, lättkokta sockerärtor och coktailtomater, frästa i olja i 2 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    receptmamman 12 december 2009

    Mycket gott och enkelt! Ikväll ska jag testa att ha potatismos till och vanlig grönsallad istället för sockerärtorna.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben