Het lax med paprika- och apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Med en het marinad som gör att laxen nästan smakar kött behöver man en sås som innehåller apelsin!

Ingredienser

  • ca 4 bitar filéad lax
  • Marinad
  • 50 g sambal oelek
  • 1 msk soya
  • Sås
  • 1 gul paprika
  • 1 lök
  • 1 pressad apelsin
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl grädde
  • 4 msk smör
  • Instruktioner

    1. Marinera laxen i 4-5 timmar och sätt sedan in den i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
    2. Hacka lök och paprika och blanda det med resten av ingredienserna till såsen. Låt koka lugnt i 20 minuter. Servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben