Het mexikansk gratäng

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudmat!

Ingredienser

  • 500 g strimlad färsk skinka eller bog
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 strimlad purjolök
  • Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong (från tärning)
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda köttet med sojan och chilipulvret, lägg kött och purjolöken i smord ugnssäker form.
    2. Blanda mjöl och grädde, buljong, chilisås, sambal och salt.
    3. Häll såsen över kött och purjolök. Strö över osten. Ställ in formen i ugnens nedre del i 225 grader, ca 20 min.
    4. Servera ugnsstekta potatishalvor eller pasta till och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    78maria 4 januari 2009

    Gjorde detta till middag idag och det blir full pott, riktigt gott!!

    bjuranna 18 november 2012

    Detta var en god maträtt. Gick snabbt och enkelt att göra. Inte så stark som jag trodde! Bra vardagsmat enligt mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben