Het potatissallad

Serverar: 4 portioner

Färgstarka smaker samsas i en mustig sallad.

Ingredienser

  • 8 potatisar, ca 750 g
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 250 g keso chili
  • Salt
  • 1 rödlök
  • 4 msk kapris
  • Till servering
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 tomater
  • 2 avokado
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala eventuellt potatisen, koka den mjuk. Vispa under tiden ihop olja och vinäger. Blanda ner keso i vinägretten. Smaka av med salt. Skala och finhacka löken. Dela potatisarna i lagom stora bitar och blanda med lök och kapris. Vänd försiktigt ner dressingen.
    2. Servera med skivat ägg, tomat och avokado. Strö lite örtsalt och svartpeppar över tillbehören. Salladen passar bra till grillat kött eller rökt fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben