Het räkpaj

Serverar: 4 portioner

Hett hett och så gott!!!!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • ½ kg räkor med skal
  • 2 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ pkt saffran
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck eller kavla ut degen och klä 4 portionsformar eller en stor form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen under tiden fyllningen förbereds.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikor och vitlök i olja några minuter. Rör i räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, saffran, ingefära, tomatpuré, salt och cayennepeppar.
    3. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Häll i räkfyllningen och häll över äggstanningen. Grädda pajen ca 45 min.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben