Het sötsur sås.

Serverar: 4 portioner

En god sås som passar på kött.

Ingredienser

  • 1 färsk röd chilifrukt
  • ½ dl socker
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 tsk redning för ljusa såser
  • Instruktioner

    1. Ta bort chilifruktens frön, hacka chilin fint.
    2. Mät socker och ättika i en kastrull, koka i 5 minuter, tills ättikan har avdunstat.
    3. Tillsätt resten av ingredienserna, koka i 5 minuter.
    4. Red av och kyl ner. Servera t.ex. med kött på spett eller i skivor. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 26 augusti 2010

    Friterade räkor och hade denna sås till. Blev uppskattat. Tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben