Heta taco quesadillas med västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergott och väldigt enkelt, klart på ett kick!

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1dl crème fraiche paprika chili
  • 1 dl tacosås chunky salsa (gärna het)
  • 30 g tacokrydda
  • 4 tortillabröd
  • 250 g västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen och tillsätt kryddan. Koka ut färsen med 1 ½ dl vatten. Lägg ut ett bröd och bred ut köttfärs på halva brödet. Ovan på den så lägger du en rejäl matsked crème fraiche ovanpå färsen, gör likadant med tacosåsen. På andra halvan sätter du ett lager med riven västerbottensost.
    2. Värm en torr stekpanna till medium och dra försiktigt i den, när osten smält så viks den ihop på mitten. Lyft ur den och lägg den i ugnen för varmhållning medan de andra görs färdiga på samma sätt.
    3. Servera med en stor sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Vea 1 februari 2010

    Riktigt gott!Trevligt alternativ till tacos, fem poäng!

    gnuBrita 16 mars 2010

    Åh! Jag älskade verkligen detta recept. Så otroligt snabbt och så kan man fylla quesadillan med lite vad man vill. Den var till och med god mikrad dagen efter, om än något degigare i konsistensen.

    EKC6150 8 januari 2011

    Det här var ett perfekt recept att plocka fram till en fredagskväll när lusten att äta gott är större än motivationen att stå vid spisen. Himla enkelt men ändå väldigt gott. Ett recept vi kommer att använda fler gånger. Jag har sparat det i min kokbok under rubriken Fredagsgott. Passar perfekt!!! Tack för receptet Mvh Jocke

    Jullan1996 17 april 2011

    Otroligt goda! Gillades av hela familjen.

    sodeli 19 juni 2011

    Mycket gott, och så enkelt. Använde mediumsalsa men hettan räckte gott och väl till för oss.Kommer lagas många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben