Hickorystekt tonfiskfilé med grillad aubergine och het bönragu

Serverar: 4 portioner

Marinerad tonfisk på en bädd av fina primörer tillsammans med grillad aubergine, kryddstark bönragu och en blue cheese dip.

Ingredienser

  • 1 tonfiskfilé, ca 600 g
  • 100 g blue cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ask sugarsnaps, ca 250 g
  • 1 ask ärtskott, ca 250 g
  • 150 g vita bönor i tomatsås
  • 12 gröna sparrisar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 majskolvar
  • 100 g rostade mandlar
  • 1 färsk chili
  • 1 aubergine
  • 100 g smör
  • 5 msk jungfruolja
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 3 msk hickorykrydda
  • 3 msk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela auberginen i 4 skivor och grilla dem. Pensla sedan med 1 msk jungfruolja, salt och peppar. Blanda créme fraiche med blue cheese-osten och smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda de hackade örterna med hickorykryddan. Rulla in tonfisken i kryddblandningen och stek hastigt runtom i en het stekpanna med 2 msk rapsolja. Lägg sedan tonfisken på en skärbräda och skiva upp den i ½ cm tjocka skivor.
    3. Skala och skär sparrisarna i 3 delar. Skala och skär schalottenlökarna smala som tändstickor. Skär chilifrukten i rondeller.
    4. Värm börnorna med den färska chilin. Skär loss majsen från kolvarna, Stek sedan majsen gyllenbrunt i smöret, smaka av med salt och peppar.
    5. Stek sparrisen med löken och sugarsnapsen med 2 msk jungfruolja, de rostade mandlarna. Smaka av med salt och peppar.
    6. Fördela auberginen på 4 tallrikar, därefter grönsakerna, fördela tonfisken på grönsakerna, häll över lite majs på varje tallrik.
    7. Blanda ärtskotten med lite jungfruolja, smaka av med salt och peppar och lägg lite ärtskott på varhe tallrik. Servera den heta bönragun och blue cheesedressingen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben