Hjärtbakelser med vaniljgrädde

Serverar: 2 portioner

Glutenfri

Ingredienser

  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl standardmjölk
  • 1 påse marsanmix
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Vispgrädde och bär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Mät upp potatismjöl, mjölmix och bakpulver. Vispa ägg med 1 1/2 dl socker till en tjock och pösig smet. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om så att allt blandar sig. Skrapa ned smeten i en bakpappersklädd långpanna 25x30 cm och grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter, 250°. Låt svalna av innan du tar ut 6 bottnar med hjälp av ett stort hjärtformat mått. Koka 1 1/2 dl marsankräm (1 1/2 dl standardmjölk, 1 msk socker och en påse marsanpulver). Sjud blandningen under omrörning tills krämen tjocknat. Vispa 1 1/2 dl grädde och blanda hälften med den avsvalnade krämen. Lägg samman hjärtana tre och tre med kräm och några halvtinade jordgubbar emellan. Den vispade grädden som är kvar måste vispas upp igen om du använder den först nästa dag. Garnera bakelserna med spritsad grädde och halvtinade bär. Låt stå i kylen en stund.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben