Hjördis pepparkakor

Jättegoda pepparkakor som är mycket lätta att baka. Ett mycket gammalt släktrecept som har bakats i flera generationer. Degen behöver inte vila över natten. Det är bara att börja kavla ut den direkt.

Ingredienser

  • 1 kkp mörk sirap
  • 1 kkp grädde (gärna sur)
  • 2 kkp socker
  • 2 ½ hg smör
  • 2 msk ingefära
  • 1 dsk bikarbonat
  • 2 msk vaniljsocker
  • 7-8 hg vetemjöl (ca 1,2 l)
  • 1kkp=1,5 dl
  • 1 hg= 100 g
  • dsk=dessertsked
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. (Börja med lite mjöl och öka sedan allt eftersom du knådar ihop degen.) Sedan är det bara att kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut olika former av pepparkakor. Gräddas i ugnen ca 7 min eller tills de blir gyllenbruna i 150-175 grader (beroende på ugn).
    2. Degen håller sig ett par dagar i kylskåp om tiden och orken inte räcker till att baka ut hela degen på en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben