Hjortron med vaniljkräm och rågsmulor

Serverar: 4 portioner

Hjortronröra med ljuvlig vaniljkräm och knapriga rågsmulor. 3 smakkombinationer som blir något extra.

Ingredienser

  • 2 dl hjortron, frysta eller färska
  • 1 dl socker
  • Vaniljkräm
  • 5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 125 g socker
  • 40 g maizenamjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Rågsmulor
  • 50 g smör
  • ½ dl rågflingor
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör försiktigt ihop hjortron och socker. Låt stå medan du gör resten.
    2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång och mjölk i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Ta av från värmen och låt dra i 15 minuter.
    3. Vispa äggulor, socker och maizena luftigt i en bunke. Ta bort vaniljstången ur mjölken. Häll mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under vispning.
    4. Ta kastrullen från värmen och vispa i smör. Sila och låt kallna. Vispa grädden och vänd ner i krämen innan servering.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Blanda alla ingredienser till rågsmulorna till en smuldeg och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 20 minuter, rör om regelbundet.
    7. Servera hjortronen med vaniljkrämen och rågsmulor strödda över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben