Hjortronpavlova med amarettogrädde

Serverar: 4 portioner

Knaprig maräng möter ljuvlig grädde och toppas med skogens guld.

Ingredienser

  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 krm ättika, 12%
  • Hjortrontopping
  • 225 g hjortron
  • ½ dl socker
  • Amarettogrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alternativ hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt in i ugnen en timme.
    3. Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
    4. Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.
    5. Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjorton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben